Category: Meta

Omskrivninger

Har du noen gang følt det som om du går i ring? Hvordan komme ut av loopen? Som livet noen ganger føles som… Eller går det sakte, men sikkert framover uten at man merker det. Er det noen som vet…

Continue reading »

Hva vil det si å blogge?

Siden jeg er inne på meta-sporet, fikk jeg lyst til å skrive litt mer om bloggmediumet eller bloggersjangeren, alt ettersom. En blogg er vel på sett og vis både et medium og en sjanger, eller kanskje det bare kan sies slik, siden fenomenet fortsatt er relativt nytt. For det er klart, det finnes ulike måter å blogge på, det er ingen absolutt regel for hvordan en skal blogge eller hvor ofte en skal blogge (og det må vel også kunne sies å eksistere ulike bloggsjangre). Men det slo meg, etter at jeg hadde skrevet den forrige posten, at det på sett og vis skrider imot bloggingas vesen å annonsere neste bloggpost. Neste bloggpost skal vel helst være en overraskelse.

Continue reading »

Skrive

Jeg skriver ikke så ofte her, ikke daglig. Det er ikke fordi jeg ikke har noe å skrive om, men fordi det ikke er tid til å blogge så ofte med 3 relativt små barn (en på 1 år, en på 3 år og en på 9 år). Tidsklemma er svært reell, den er det, og de som måtte tro det er et medieskapt fenomen, får tro om igjen. Men jeg legger ikke ned denne bloggen selv om jeg ikke får skrevet så ofte, det har jeg allerede gjort en gang tidligere, så nå får jeg heller la bloggen stå og vente på meg. Den tåler det nok bedre enn om barna må vente på meg mens jeg blogger. Om mine lesere har tålmodighet til å vente er en annen sak. Men nå lover jeg i alle fall her og nå, at jeg snart skal skrive et lengre innlegg om tidsklemma, og ei avveiing mellom kontantstøtte og barnehage… Så ha tålmodighet kjære blogg, og kjære lesere! Jeg regner med at det i framtida vil komme bedre tider med mer tid til å skrive.

Hva sier du, fristet ikke temaet, skal jeg skrive om noe annet? Ja, ja, jeg kan vel skrive om noe annet også.

Tilbake igjen …

Så var jeg tilbake her igjen! Nå har jeg ikke blogga på en 2 års tid, jeg husker ikke nøyaktig når jeg la ned den forrige bloggen min. Det var i alle fall før jeg ble gravid med Thomas, og han er nå 1 1/2 år. Det har vel hendt av og til at jeg har hatt lyst til å blogge, men stort sett har jeg vært så opptatt med andre ting. Det er tidkrevende å være mor til to, og samtidig være student og jobbe. Nå skal jeg ta meg tid til å blogge likevel, i alle fall av og til. Jeg regner med det blir en del fagrelatert – for jeg er den evige student, og har ennå ikke gjort ferdig hovedfaget mitt. Men jeg kan ikke love at det alltid blir superfaglig, vitenskapelig underbygd her, for først og fremst blir det mine teorier om verden det skal handle om her.