Category: Høytider

Undres over

Jeg slutter aldri å undres over de store mengdene hundebæsj som dukker fram om våren. På veiene, og ikke minst på stiene i skogen. Det har begynt å grønnes her også nå.

Det hjalp nok at vi fikk sommer på selveste 17. mai i år (ikke vanlig). En nydelig dag, med sukkerspinn, masse lettkledde folk i sentrum, og heldigvis ingenting stress (og over 20 grader). Vi tok det veldig med ro, og orket ikke løpe fra det ene til det andre. Men vi fikk da til og med gått litt i tog, og minstejenta fikk en Hello Kitty-ballong, som forsvant omtrent midt på dagen. Kanskje kan det bli i meste laget med alle bunadene, dyre nostalgiske bondeplagg (i dagens rike Norge). (Og så dyrt det kan være med denne dagen hvis alt skal kjøpes nytt.) Det kan nesten bli litt kvalmt: Med bunader, sukkerspinn, pølse, brus, kake og is. Jeg registrerte dessuten at kongefamilien på balkongen ikke orket å smile mens de vinket dette året.

Men en eller annen gang har jeg tenkt å få meg bunad jeg også, jeg takket dessverre nei til det til konfirmasjonen. Og da skal jeg få meg en blå Romerriksbunad, har jeg tenkt. I år var det uansett for varmt for bunad. Da skal jeg bli mindre bunadskritisk.

Nå er det faktisk snart juni. I går var jeg og ungene i skogen og matet endene (og måsene) ved Rundvannet, som ennå ikke er helt isfritt. Der finner man alltid noen som er glad for å se deg (hvis man kan leve med måsebråket). Måsene er i flertall, men også endene er så smått tilbake igjen nå.

Det er litt vanskelig å forstå hvor det siste året har blitt av. Jeg får kanskje prøve å spørre fuglene om de vet noe om det (uten å forvente så mye svar tilbake).

Hvor lenge varer jula?

Lasse har skrevet et overbevisende innlegg om og mot tradisjonen med å kaste ut jula for tidlig. Jeg fikk faktisk litt dårlig samvittighet da jeg leste det, for vi har jo stort sett kastet ut jula rundt den 7. januar de siste fire årene (de årene vi har hatt juletre).

Continue reading »

Og USB-juletreet blinker fortsatt …

Så var juledukene endelig vasket (bortsett fra den ene røde som fortsatt er på stuebordet), men juletreet og julepynten står fortsatt fint. USB-juletreet står og lyser i ulike farger på hylla, en av minstejentas favoritter. Kanskje det blir nedrigging av jula på søndag. Julegardinene får nok henge ei god stund ennå, for de er ikke så veldig julete, bare ensfarget røde med blomstermønster som er vevd inn som en del av strukturen i gardinene. Det er fine vintergardiner også.

Juletreet vårt

Jeg vll gjerne fortelle litt om juletreet vårt. Det vil si juletreet for jula 2007, som vi fortsatt ikke har ryddet bort. Det er et svært fint tre. Skjønt det er ikke så stort og prangende som ei edelgran. Det er ei relativt lita gran, hogget i Troms, og dermed ikke fraktet så langt. Den går helt til taket, men treet er ganske smalt, som passer stua vår bra. I løpet av året har vi nemlig mistet det siste hjørnet vårt i stua, der juletreet tidligere brukte å stå, til en skriveplass og flere bokhyller. Denne skriveplassen brukte først jeg, da jeg skrev på avhandlinga mi, og nå har Stian fått overta den. Det er en fin skriveplass. Men den tapte veggplassen innebærer altså at det er mindre plass til juletre i stua vår.

Continue reading »