Category: Media

En litt gammel nyhet

Når en abonnerer på aviser og ikke alltid rekker å lese alt, hender det en gang i mellom at jeg finner på å lese ei litt gammel avis. Da kan en komme over nyheter som selvsagt burde vært kommentert for to måneder, men som ikke ble det, siden avisa forble ulest. Jeg får bare håpe at kanskje andre har påpekt det samme på et tidligere tidspunkt. Mandag 9. juni sto det en notis i Klassekampen: «Flere fullfører mastergraden», og artikler om det samme er fortsatt å finne på nettet, blant annet her og her.

Continue reading »

OL i Tromsø: Dagbladets vinkling

Dagbladet skriver om OL i Tromsø. De gjorde det i går, og de kommer til å gjøre det igjen de neste ukene og månedene. Jeg lot meg lokke av gårsdagens overskrift til å kjøpe Dagbladet i går – mot bedre vitende. Men egentlig er jeg glad for at jeg gjorde det, for da fant jeg i alle fall ut at det var Dagbladet som hadde driti på draget, som det så pent heter, og ikke styret i Tromsø 2018 eller tilhengere av OL i Tromsø.

Continue reading »

En fiskehistorie

Avisa Klassekampen bruker å ha en liten notis på sistesida, som gjerne er litt underfundig eller morsom. I dag handlet det om en gullfisk:

«En gullfisk på Museum of Scotland i Edinburgh har gjennomgått plastisk kirurgi etter at flere besøkende ved museet har klaget over at fisken var stygg. Gullfisken fikk fjernet en utvekst ved et av øynene, og ifølge en talskvinne for museet ble operasjonen finansiert ved hjelp av myntene museumsgjestene har kastet i fiskedammen.» Den samme historien fant jeg også hos nrk.

Det er godt vi mennesker bryr oss om dyrene! Og det var jo fint småmyntene kunne komme fisken til nytte.