Category: Godt nytt år

Likevel

Jeg har likevel funnet ut at jeg har noen nyttårsforsetter. De er som følger:

1. Jeg vil besøke bestefaren min oftere i året som kommer. Han er 93 år og har Alzheimer, men likevel, selv om han ikke helt husker hvem jeg er, så setter han pris på besøk. Jeg kan ikke bruke at jeg ikke har bil som unnskyldning lenger, jeg må klare å få det til oftere likevel.

2. Jeg skal prøve på å gå til jobb hver dag (eller nesten), istedenfor å ta buss. Burde være ganske overkommelig, siden jobb ikke er mer enn ca. 35 min unna. Men når man ikke har bil er det nok vanskelig å unngå helt å ta buss. Ofte tar jeg og minstedattera mi buss fra barnehagen eller butikken – det er bare tre stopp, men til gjengjeld oppoverbakke.

3. Jeg skal bli flinkere til å søke på jobber i året som kommer.

Det var vel det, tror ikke jeg skal lage så mange flere løfter til meg selv foreløpig.

Om å gjøre opp status/skrive noe

Jeg prøver egentlig å skrive noe her. Men tar visst bort gamle innlegg i steden. Det er jo ikke så enkelt å skrive, spesielt når man har kommet litt ut av det. Og jeg er litt usikker på hva denne bloggen egentlig skal være. Snart nytt år, selvfølgelig tida for å gjøre opp status (noen ganger irriterende nok). Jeg vet ikke helt om jeg er klar for det nye året…

Men snart er det heldigvis som normalt. Jeg har jo håp for det nye året, det har jeg. Om jeg kommer til å blogge noe mer eller ikke, er vel temmelig uvisst. Jeg kunne nok godt ha tenkt meg å startet en ny blogg, tror jeg. Den kan også godt få være parallell til denne. Og det hadde vel ikke vært meg i mot om den hadde en fiktiv jeg-person! (Det har det også vært tilløp til i denne bloggen også, noe enkelte av leserne kanskje har lagt merke til).

En av tingene jeg håper på for neste år sin del, er nok å få litt mer jobb enn 50% jobb, som jeg har nå. Ja, det er nok hovedønsket mitt for det neste året. Jeg er jo også fortsatt singel, men det er ikke noe jeg gidder å fokusere så veldig på. Om det tar 1 eller 5 år å finne noen ny kjæreste, så får det egentlig bare ta den tida det tar. Jeg orker ikke å stresse så veldig med det nå, i alle fall. Fokus for meg til neste år blir nok å finne meg en ny jobb, eller en jobb i tillegg til den jeg har. Så må nok blogging, og skriving, finne seg i å bli prioritert bak det. Men håper selvfølgelig på tid til å skrive også, alternativt at jeg får tid til å gjøre mer med tegning/maling. (Jeg har aldri helt sluttet å tegne, tegner/skribler stadig et eller annet.) Men i min verden er det fortsatt sånn at ungene mine har førsteprioritet, og sånn blir det vel så lenge de trenger meg. Likevel er det klart at jeg merker også at minsta mi har blitt over 5 år, og faktisk skal begynne på skolen til høsten!

Så fra høsten av har jeg ikke lenger barnehagebarn i huset. Det blir nok litt rart, etter over 12 år… Men jeg begynner jo også å bli innstilt på det. Og jeg tror nok at Hedda er veldig klar for å begynne på skole og lære litt mer. Hun har jo vært opptatt av bokstaver ei god stund allerede, og kan allerede svaret på hva 2 +2 er, som hun påpekte i går. Egentlig tror jeg hun godt kunne ha begynt på skolen allerede nå, men hun er jo født seint på året, så å begynne et år før, var aldri et alternativ. Heldigvis har hun det bra i barnehagen, og har noen hun kan leke med der. Hun er også veldig glad i å lage ting og tegne, og det får de jo holde en del på med i barnehagen. Men noen ganger er det også veldig godt å ha en fridag hjemme sammen med mamma.

Men jeg har ikke tenkt å ha noen nyttårforsetter. Det eneste måtte vel være, å kanskje ha litt større tro på at det vil gå bra. Og på sett og vis håper man jo at det nye året skal være en ny start. Det er jo lov å håpe.

Nytt år gir anledning til refleksjon

Nytt år. Det er lett å tenke på hva det gamle året ikke ble. Men en bør kanskje heller fokusere på hva det gamle året brakte med seg, uten å henfalle til nyttårstale-retorikk. 2008 ble for min del ikke et veldig aktivt bloggeår, her har det lenge vært mistenkelig stille. Jeg vil ikke si det har vært en dårlig samvittighet, for denne høsten har jeg ikke hatt tid til å prioritere egen skriving – eller filosofere så mye over manglende skriving. Isteden har jeg hatt fokus på andres skriving, som norsklærer i den videregående skolen. 2008 ga meg altså en ny jobb og en ny karriere, og for første gang 100% jobb (riktignok to 50% jobber, som jo ikke er helt det samme).

Continue reading »

Oppsummering av det gamle

Dette er noen viktige hendelser i året som gikk (slik jeg husker det):

  • Thomas har lært å prate – og krangle! Han har blitt barnehagegutt på fulltid.
  • Martin har blitt en stor og fornuftig gutt, og har mistet 2 melketenner til (så nå har han tilsammen mistet 6). Han har blitt Harry Potter-fan.
  • Jeg har fått ei datter!!!
  • Jeg er ikke kommet nærmere et fullført hovedfag/master, men har fortsatt en 50% fast jobb.
  • Vi har pusset opp et rom i leiligheten.
  • Det har blitt sett noen filmer, sett noen serier, lest noen bøker. Men alt for få! Favorittfilmer av de jeg har sett må kanskje være «Closer» og «V for Vendetta» (muligens fordi jeg har glemt de jeg så tidligere på året). Årets serie for min del: «Deadwood». Den beste boka har jeg problemer med å finne fram til, siden jeg har lest så altfor lite. Det har gått mer i aviser og barnebøker (og barnebøker fortjener i grunn en egen gjennomgang). På stående fot må kanskje «The companions» av Sheri S. Tepper bli favoritten.
  • At musikkinteressen har blitt større må vel kunne skrives på plusskontoen.
  • Vi har unngått samlivsbrudd i år også!
  • Miljøproblemene, som vi liker å late som ikke finnes, har endelig truffet nyhetsbildet! Klimaendringer er nå noe som er i ferd med å skje, enten vi liker det eller ei (også i den offentlige bevissthet). Kanskje kan økt fokus også føre til handling? Eller er jeg muligens optimistisk nå?

Godt nytt år!

Ja, så var vi over i det nye! Hedda startet sitt «andre år» med en av sine 4 favorittsysler, nemlig å gjøre i bleien (som man kan si det på fint). Jeg startet det nye året med å skifte bleie … Ellers skal jeg med det nye året starte mitt maratonløp for å fullføre hovedfaget i nordisk (med siste frist for innlevering i mai 2007). Om jeg ikke fullfører løpet i tide blir jeg master istedenfor cand.philol., og det er vel ikke så verst det heller. Nå er det i alle fall tilbake til jobb og studier, til en mer hektisk hverdag – og bleieskift blir det noe mindre tid til. Men jeg slipper nok ikke helt unna, tross gode unnskyldinger. En baby med våt bleie godtar ingen unnskyldninger! Det har jeg i grunn stor forståelse for. Men det er synd at Lånekassen heller ikke godtar gode unnskyldinger, om man ikke har sørget for lange sykemeldinger på forhånd. På et tidspunkt i livet må man tydeligvis bli voksen, og slutte å være student … Det er godt mulig det blir i 2007. Men jeg skal ikke garantere det før året har begynt.

Godt nytt år!

Nytt år – nye muligheter!