Category: Historie

Tidsmaskin

Noen tankerekker vender stadig tilbake. Ei slik tankerekke er en tidsmaskin: Jeg tenker på hvordan menneskene levde før i tida, både for 100 år siden, 200 år siden og i steinalderen. Jeg kan gå og fundere på hvordan mennesker oppdro barna sine, hva de snakket om, hvor slitne de var når kvelden kom. Jeg filosoferer mest over hvordan de organiserte hverdagslivet, hvordan de overlevde. Jeg er ikke så fryktelig opptatt av å tenke på alle krigene opp gjennom historien, selv om det kan være interessant nok å lese om. Når jeg tenker på andre personer som har levd tidligere, er det nettopp sammenligningen med min egen tilværelse jeg er opptatt av. Da kan jeg takknemlig tenke at jeg er heldig som har en vaskemaskin, og heldig som kan dusje hver dag. Blant annet.

Continue reading »

En fiskehistorie

Avisa Klassekampen bruker å ha en liten notis på sistesida, som gjerne er litt underfundig eller morsom. I dag handlet det om en gullfisk:

«En gullfisk på Museum of Scotland i Edinburgh har gjennomgått plastisk kirurgi etter at flere besøkende ved museet har klaget over at fisken var stygg. Gullfisken fikk fjernet en utvekst ved et av øynene, og ifølge en talskvinne for museet ble operasjonen finansiert ved hjelp av myntene museumsgjestene har kastet i fiskedammen.» Den samme historien fant jeg også hos nrk.

Det er godt vi mennesker bryr oss om dyrene! Og det var jo fint småmyntene kunne komme fisken til nytte.