Image 01

Julegaver

desember 18th, 2007 by Astrid

Nå har jeg vært og kjøpt to store esker med lego til guttene. Brio-butikken hadde heldigvis en veldig stor pose! I dag turte jeg ikke vente lenger med å dra til byen og handle, for star wars-lego blir ofte utsolgt før jul. Og star wars-legoen fant jeg heller ikke på Brio-butikken Stor og liten, men på Tromsø bruktbokhandel, som har et noe misvisende navn.

Der selger de tegneserier, fantasy og sf-bøker, lego og playmo, i tillegg til brukte bøker og tegneserier. På denne butikken er de så lure at de tar inn så mye star wars lego de kan få fatt på når de handler, slik at de fortsatt har igjen legoesker med Luke Skywalker, prinsesse Leia og stormtroopere, når lekebutikkene i byen forlengst er utsolgt. Det er praktisk når man har en gutt på 9 år som bruker mesteparten av fritida på å leke med og bygge lego for tida, og som har laget egne miniatyrer av de fleste romskipene i star wars-universet.

Under vårt juletre blir det mye lego i år, for lillebroren på 3 år har også ønsket seg smålego i år. Lego og en nisse har han ønsket seg, så han er ikke så kravstor. Sannsynligvis blir det altfor mange gaver til ungene, i år også …

3 Responses to “Julegaver”

 1. En gang i jula hørte jeg faktisk at grunnen til at Lego ikke selger online til Norge, er at etterspørselen her til lands er alt for stor. Legoen som selges her til jul, er bestilt i fjor vår, og det mest populære forsvinner alltid fra hyllene måneder før jul.

  Men jeg håper gutta ble fornøyd?

 2. Astrid sier:

  Ja, guttene ble veldig fornøyd. Da mormor spurte hvilken julegave Thomas var aller mest fornøyd med, var det lego brannstasjon og lego politibil. Han har fått hjelp til å bygge det, men klarer helt fint å leke med det selv! Og har faktisk så langt hatt mer glede av det enn jeg hadde sett for meg.

  Martin var strålende fornøyd med star wars legoen han fikk: Jabba’s Sail Barge eller noe slikt, med diverse figurer. Han var et stort smil da han åpnet den, og fortalte at det var den han regnet med han skulle få. 😉 Men det er greit, det gjør ikke så mye at han sier det – når han åpenlyst er så glad for gaven han får! Det var en tross alt en av de tingene han hadde ønsket seg mest før jul. Og etter hvert forsvant han opp på rommet sitt for å begynne å bygge …

 3. Astrid sier:

  Eventuelt kan man bestille lego fra amazon.com eller amazon.co.uk eller andre utenlandske nettbutikker, hvis man er villig til å betale moms i tillegg. Det kan jo være verdt det, hvis det er noe spesielt man er ute etter, som er vanskelig å få tak i der man bor.

Leave a Reply