Vårstemning

Jeg har lenge tenkt jeg skulle skrive noe her om at våren var kommet hit til vår by også. I april var jeg en liten dagstur innom Oslo og opplevde våren, ja nesten sommer føltes det som (9 grader kvalifiserer i alle fall til en nord-norsk sommer). Stålende sol og bare gater var en stor kontrast til vinter-Tromsø, der det på morgenen ble flyforsinkelser pga. brøyting på rullebanen og avising av fly. Men så kom jo våren hit også rett etterpå, og vinteren har gradvis smeltet bort foran huset vårt de siste ukene. Ja, jeg må understreke at våren faktisk har vært her!

Men som vanlig ble jeg for sein, for nå er det vinter her igjen, snøen laver ned og våren settes på vent. Uvanlig? Tja, helt uvanlig er det vel ikke, og så veldig overrasket ble jeg ikke. Men hver gang snøen smelter og sola begynner å varme tror vi selvsagt at våren er kommet … Vi blir lurt hver gang! Nå må vi vel kanskje bytte tilbake til vinterdekk før 17. mai, hvis vi ikke kan klare oss uten bil noen dager.

Her er et bilde med vårstemning i gata den 1. mai:

Det ser litt kaldere ut enn det egentlig var, fordi ungene måtte ha regnklær på for ikke å bli søkk våte i søledammene. De voksne gikk med lette klær, for det var ca. 10 grader. Snøen smeltet fort denne dagen!

Her er et bilde tatt mens Hedda sov i vogna på fomiddagen i går, med langt kaldere temperaturer:

Jeg er veldig glad i vinteren, men nå var selv jeg innstilt på at våren var kommet. Ikke fordi reklamen og kjedebutikkene har sagt det er vår for lenge siden, men fordi det er lett å bli overbevist når all snøen holder på å smelte, det dukker fram en haug med hundebæsj i gatene og det blir nødvendig å legge bort vinterkåpa.

Det er vel bare å håpe på at snøværet gir seg fort, slik at det ikke blir fullt vinterhyre på 17. mai …