Nytt år

Så ble det jul i fjor også, utrolig nok, og det nye året er allerede godt i gang. Jeg har ingen store nyttårsforsetter på blokka i år. Fjoråret var det store året for nyttårsfortsetter, det vil si at jeg hadde Et stort nyttårsforsett i fjor: Jeg skulle gjøre meg ferdig med hovedfaget mitt og studiene. Og som jeg har skrevet om tidligere, klarte jeg også å bli ferdig med pomp og prakt, uten at jeg helt skjønte hvordan. Dette året vil jeg ikke ha et tilsvarende ambisiøst mål. Det betyr ikke at det ikke er rom for forbedring, men nå trenger jeg først å fremst å få litt mer overskudd etter et ganske slitsomt år 2007. Jeg velger derfor å ikke ha så store ambisjoner eller planer for det kommende året.

Men akkurat det at jeg regnet meg ferdig med studiene i fjor var nok i tidligste laget. I høst har jeg tatt noen vikartimer som lærer, og funnet ut at jeg får betalt som ufaglært lærer så lenge jeg ikke har tatt den pedagogiske utdanninga. Det er jo litt irriterende etter en tidsalder på universitetet (spesielt når jeg underviser i norsk). Så med tid og stunder må jeg få tatt denne utdanninga, som i utgangspunktet er ettårig. Men jeg håper jeg kan få tatt den over lengre tid, og jobbe ved siden av. Om jeg får begynt på den praktiske pedagogiske utdanninga i år har jeg foreløpig ingen formening, men det er jo ikke helt utenkelig.

Jeg er i en slags mellomposisjon nå, hvor det er litt usikkert hva jeg vil jobbe med framover. Siden jeg bare har 50% stilling, kommer jeg nok til å søke meg mer jobb etter hvert. Men samtidig frister det også å være litt mer hjemme med ungene, istedenfor å ha full jobb.

Og selv om jeg ikke har de store nyttårsforsettene i år, så har jeg selvsagt et par mindre og mer svevende, og forsåvidt stadig pågående ønsker: Jeg vil prøve å ha bedre tid til barna mine (jf. det jeg skriver i avsnittet over). Jeg vil prøve å komme meg mer på kino og kafé i året som kommer, og jeg vil dessuten drikke mer kaffe i året som kommer. Altså de to b-ene og de 3 k-ene (allitterasjon må det være). Det får holde med gode ønsker for denne gangen. Bortsett fra ett:

Jeg ønsker alle mine lesere et nytt og bedre år 2008! Godt nytt år! Med eller uten forsetter.