Image 01

Med utsikt over hus og biler

september 17th, 2008 by Astrid

Jeg sitter på et hotellrom med utsikt over byen. Fra mitt lille værelse har jeg også utsikt inn til dusjen – gjennom glassvegger, siden glass og stål tydeligvis var pop da rommet ble pusset opp. (Men ingen dusjer der, for jeg er her på andre sida). Downlights i begge rom har rommet også fått. Her har det vært en interiørarkitekt på ferde! Om noen år kommer vel alle til å si: så typisk tidlig 2000-tallsk … (eller ble kanskje stål populært allerede på 90-tallet?) Og i resepsjonen proklamerte de stolt: Du har fått et oppgradert hotellrom!

Jeg skal heller ikke klage på det, det er behagelig stille bortsett fra susing fra biler. Jeg har til og med fått meg nettilgang, som riktignok koster peng – men er uansett fornøyd med det. Det er godt å få være i et rom helt for seg selv, for en gang skyld. Selv om det bare er for å sitte og taste her på internettet.

7 Responses to “Med utsikt over hus og biler”

 1. Lita sier:

  ‘skjer’a? Er du på reise i embets medfør? :o)

 2. Lita sier:

  Embed, skrives det vel.

 3. Astrid sier:

  Ja, årsmøte med jobben (den ene av dem). Men nå er jeg allerede tilbake igjen i Tromsø! Når Hedda blir litt større blir det nok lettere å være litt lenger borte, så blir det også lettere å komme på besøk … 🙂

 4. Astrid sier:

  Orboka på nett har ført opp «embets medfør», men ordboka jeg har i hylla har også med embeds, der sistnevnte egentlig er ei riksmålsform… 😉 Så begge skrivemåtene er rett, og det kan godt tenkes at mange som egentlig skriver moderat bokmål skriver «embeds». Jeg fikk opp over 11.000 treff på «embeds medfør», bare 2700 på «embets medfør» da jeg googlet uttrykkene. Men så er da også «embeds medfør» dansk, i tillegg til å være norsk/riksmål.

  Var dette en test av norsklæreren, forresten … 😉

 5. Lita sier:

  Hehe, det falt meg ikke inn å slå det opp. Brukte instinktet. Men rart hvordan gamle skrivemåter føles riktigere enn de nye.
  Går det bra med lærergjerningen?

  Forresten – pakke er snart på vei i posten ;o)

 6. Det er godt å få være i et rom helt for seg selv, for en gang skyld.

  Det er en luksus det absolutt gjelder å ta vare på!

 7. Astrid sier:

  Lita: Tusen takk for pakken! 🙂

  Jeg har på følelsen at embeds medfør nok er mye i bruk. Men bør vel poengtere at en bør skrive embets medfør hvis det er viktig å følge rettskrivinga… Når det gjelder lærergjerningen er det mye å sette seg inn i, og jeg har vel begynt å innse at to halve jobber rett og slett ikke går opp, spesielt dette første året med ny jobb. Så jeg må nok redusere jobbinga slik at det blir tid til litt annet også.

  Lasse: Ja, det er ikke for ofte jeg får være på et rom for meg selv, så det setter jeg stor pris på! Drømmen er vel engang å eie et stort hus med mange rom … Men når man engang kanskje har råd til det, har vi sikkert ikke bruk for det lenger. 😉

Leave a Reply