Anbefalt spill: Spyro – A Hero’s Tail

spyroaherostail.jpgJeg har ennå ikke kommet så langt at jeg har begynt å spille noe særlig tv- og dataspill selv, selv om det absolutt frister når jeg ser andre i familien spille. Foreløpig har mitt store argument/unnskyldning vært at det finnes så få spill med kvinnelig hovedperson/er (kanskje spesielt til x-box, som vi har). Men det kommer vel snart til å endre seg, ettersom det faktisk er veldig mange jenter og kvinner som spiller. Da må jeg i så fall finne på en ny unnskyldning.

Men selv om jeg ikke spiller selv (foreløpig), prøver jeg å orientere meg litt på hva som finnes av spill, og spesielt av barnespill. Da er det greit at det finnes et utall steder på nettet som har anmeldelser av spillene og gir de ulike spillene poengsum. Spyro – A Hero’s Tail kjøpte jeg til Martin for noen uker siden, siden jeg syntes Lego Star Wars begynte å bli noe brukt opp. Først sjekket jeg at spillet kanskje kunne være noe som passet, men selv om et spill har fått en bra poengsum er det selvsagt ingen garanti for at det faktisk vil falle i smak hos den som skal spille det. Etter først å ha plagdes litt med hvordan spillet fungerte, og ikke helt ville gi slipp på Lego Star Wars, har Martin nå vært hekta på Spyro i flere uker! Spillet har engasjert han såpass mye at han har laget tegninger av alt som kan kjøpes i «butikken» flere ganger, og funnet screenshots fra spillet på internett som han har tegnet av. Han har også begynt å spørre om engelske ord, og det er jo utvilsomt positivt.

spyro.jpg

Spillet har fått aldersgrense 3 år, og det er såpass lite skummelt at jeg kan la Martin spille det mens Thomas på 2 år er i det samme rommet. Det er absolutt en fordel så lenge vi har x-box i stua. Jeg vil tro at spillet kan spilles fra ca 5-6 år, litt avhenging av hvor mye barnet har spilt før. Det som er bøygen er at det snakkes engelsk (dvs. er engelsk tekst noen ganger), og da trengs det hjelp av en voksen. Men prating/tekst forekommer ikke så ofte at en voksen må følge med hele tida.

Jeg tror nok spillet først og fremst passer for barn/ungdom. Men voksne kan helt sikkert ha glede av det også – jeg har i alle fall blitt veldig fristet til å prøve det. (Jeg er nok ikke fullt så opptatt av at jeg ikke får være ei jente når jeg får være en søt liten lilla drage.) Jeg tror dessuten dette kan være et passende spill for meg å begynne å spille, siden jeg ikke har spilt noe særlig før.