Image 01

Min nabo Tottero

april 1st, 2009 by Astrid

Hedda (2 år) har fått en ny favorittfilm: «Min nabo Totoro» av Hayao Miyazaki, eller «Tottero», som hun sier. Det er ubetalelig å se hvordan hun koser seg med å se på filmen, hvordan hun sitter oppslukt og følger med, smiler og flirer av alt jentene i filmen finner på (og naboen Totoro). Hvem har sagt at små barn ikke har humor? Spesielt ser det ut til at hun kan identifisere seg med den lille jenta Mei i filmen.

Min nabo Totoro

Jeg blir så glad når vi får virkelig gode barnefilmer i huset, som tåler å sees mange ganger, uten at de voksne blir lei. At filmen har god musikk og gode norske stemmer er også i høyeste grad et pluss. Men det som virkelig imponerer meg er de detaljerte og flotte bakgrunnene i filmen. Jeg er selvsagt klar over at jeg ikke er den første som har falt for denne filmen.

Da vi var en liten tur i Oslo nylig fant vi flere Miyazakifilmer på tilbud på Norli, og kjøpte med «Kikis budservice» og «Porco Rosso» som reisegaver. Ikke uventet ble også disse øyeblikkelig favoritter hos alle tre ungene (både hos tiåringen, femåringen og toåringen).

5 Responses to “Min nabo Tottero”

 1. Ellen sier:

  Den er fin, men underlig. Jeg og eldstegutten så den på kino for et par år siden. Poden var nok mest interessert i popkornet, men vi var begge fascinert over naturtegningene.

 2. astrid sier:

  Underlig er fint, synes jeg! 🙂 Det er nok en film som gjerne kan sees flere ganger… for å få med seg alt som skjer (og alle detaljer). Det flotte med filmen er jo at det er to søstre som er hovedpersoner. Det er fint at det er to jenter i hovedrollene, og til og med jenter som ikke er prinsesser, havfruer eller indianere… Ikke for å si noe galt om Disney, det er jo flott at de har så mange jenter i filmene. Men en av de mest normale, og mest interessante av Disneyjentene, er vel kanskje Mulan (ei kinesisk jente som kler seg ut som en gutt, og leker med sverd).

 3. Ragnhild sier:

  Nydelig film. Miyazaki er definitivt min greie 🙂

 4. astrid sier:

  Ja, jeg har veldig sansen for filmene hans… 🙂 Har også blitt anbefalt «Det levende slottet».

 5. When you think about it, that’s got to be the right answer.

Leave a Reply