Det ble ei datter!

Den 25. september kl 12.08 kom jenta vår! 50 cm og 4124 gram ble hun målt og veid til. Hedda ville slett ikke vente helt til termin, den 29.09, som mamma hadde planlagt, for nå var det ikke plass til at beina kunne strekke seg noe lenger. Men mammaen var ikke helt klar for fødselen ennå, jeg trodde nemlig helt sikkert jeg måtte vente til noen dager etter termin, slik jeg var vant til. Men det var nok egentlig like greit å slippe å gå og vente så lenge, og slippe å prøve diverse kjerringråd for å få fødselen i gang. Blant annet å spise sterk mat, guacomole med masse chili og hvitløk, ble prøvd sist.

For to uker siden kom vi hjem fra sykehuset, og det ble snart tydelig at Hedda følte seg hjemme her. Hun har jo tross alt allerede bodd her i 9 måneder, og er vant med alle lyder i huset. Selv om det er masse bråk, med storebrødre som krangler og skriker, musikk i høytalerne, ei tørketrommel som piper – så sover hun som en stein. Eller som en bjørn i desember, som pappaen så treffende har uttalt.

Jeg har ikke fått skrevet her før nå, for jeg har hatt litt søvn å ta igjen på formiddagene, og det det har vært krevende med en temmelig sjalu storebror Thomas. Det er ikke bare å venne seg til å være storebror når en er to og et halvt, og helst vil fortsette å være minst litt lenger. Men med den største storebroren går det greit, han har vært igjennom dette før, og er flink til å finne på ting å gjøre på egenhånd.

Pappaen har også skrevet om veslepia.