Image 01

Hedda liker å gjøre

september 8th, 2007 by Astrid

Hedda liker

-å tømme oppvaskmaskinen og klatre opp på den åpne døra, for å sjekke om den tåler det.

-å gå i barnehagen.

-å se storebrødrene sine igjen etter å ha vært i barnehagen.

-å spise pappas pizza og mammas lasagne, og generelt god mat.

-å rane mammas veske, ta ut innholdet på gulvet, spesielt mammas pengepung, som hun tømmer for mynter og kort.

-å høre på musikk når hun skal sove, spesielt Tom Waits.

-å ta klesplagg, f.eks. pappas grønne t-skjorte på hodet, slik at hun blir borte vekk.

-å gå, gå, gå! Selv om hun detter på rompa innimellom.

-å danse til bra musikk med litt fart i.

-å spise mat hun finner på gulvet (nå må du skjerpe deg med husvasken, mamma …)

-å prøve å få tak i mammas datamaskin og bøker som ligger på lillebordet (det som etter planen skulle være et coffee table-bord m/bøker, legg merke til at bord blir sagt to ganger her, en gang på engelsk og en gang på norsk).

-å få tak i cd-er, som hun deretter prøver å åpne og legge på gulvet.

-å stjele bokser eller flasker med brus, freeze eller øl, samme hva!

-å få tak i glass eller kopper, for ikke å snakke om fjernkontroller! (skynde oss å rydde vekk før Hedda gjør det).

-å bla i bøker, for det har hun sett noen gjøre …

For å nevne noe.

8 Responses to “Hedda liker å gjøre”

 1. erica sier:

  he he søtt innlegg.. kan se henne for meg 🙂 og nå er det jo ikke lenge til den store ettårsdagen heller..

 2. Astrid sier:

  Ja, nå nærmer den store dagen seg! 🙂

 3. Ellen sier:

  DSå stor hun har blitt! Du må gratulere Hedda med 1-års dagen på etterskudd og gi henne en kjempeklem. Bursdagsgave er på vei i posten.

  Og forresten så er du tagget. Les mer i <a href="http://www.ellendahl.com/blogg/?sak=20070926_1">bloggen min</a>.

 4. Astrid sier:

  Tusen takk for gratulasjon! Klem er herved overbrakt! 🙂 Det ble ingen bloggpost om Hedda på bursdagen i år, jeg fikk rett og slett ikke tid. Pappaen var dessverre bortreist på dagen, og jeg hadde fullt opp med å få ungene i barnehage og på skole, og få ordnet kake til Hedda på bursdagen, både i barnehagen og på ettermiddagen. Dagen ble litt feiret hos besteforeldrene, og så skal vi feire mer etter hvert …

  Jeg skal vel klare å skrive 7 ting om meg selv (memet), å tagge 7 andre blir verre … Men skal følge det opp, selv om jeg kanskje ikke følger reglene helt …

 5. Og husk: Mat fra gulvet, med masse bakterier, er glimrende for immunforsvaret. Magne er akkurat likedan, og sjelden syk!

 6. Nils sier:

  Table-bord, morsomt. Jeg har lagt merke til noen lignende tilfeller før, men kommer ikke på dem så tidlig på morgenen. Kanskje CD-plate er det samme?

  Funker det dårlig å si kaffebord?

 7. Astrid sier:

  Lasse: Håper du har rett! Immunforsvaret begynner i alle fall å komme på plass, for hun er mindre syk enn hun var tidligere i høst, da hun begynte i barnehagen.

  Nils: Kaffebord er et veldig godt forslag synes jeg! Det er så lett å bruke engelske ord ukritisk i hverdagen, men det er ingen unnskyldning. En kan jo gjerne oversette ord til norsk isteden, eller bruke norske varianter, ikke minst når grammatikken blir merkelig (eller en gjentar seg selv på ulike språk, slik som her). Jeg er vanligvis ganske kritisk til å bruke engelske ord, men coffee table er visst et ord jeg har adoptert, og da gjerne i betydningen et bord man har bøker på, med utgangspunkt i uttrykket coffee table-bøker. Coffee table heter vel strengt tatt salongbord eller noe lignende på norsk.

  Ordboka oversetter <a href="http://en.wikipedia.org/wiki/Coffee_table_book">coffee table book</a> til gavebok, praktbok. Men jeg synes ordet coffee table bok er et morsommere, og mer spennende ord, siden det sier noe om at bøkene er så fine at de kan ligge framme på stuebordet. Kanskje jeg rett og slett skulle sagt bord med coffee table bøker, eller kaffebord med coffee table bøker.

 8. Astrid sier:

  Eller kanskje kaffebordbøker, men da bør jeg nok samtidig ha med en fotnote eller en parantes, for de som ikke kjenner til det engelske ordet fra før.

Leave a Reply