Image 01

Archive for the ‘Meta’ Category

Omskrivninger

onsdag, april 28th, 2010

Har du noen gang følt det som om du går i ring? Hvordan komme ut av loopen? Som livet noen ganger føles som… Eller går det sakte, men sikkert framover uten at man merker det. Er det noen som vet…

(mer…)

Hva vil det si å blogge?

onsdag, februar 13th, 2008

Siden jeg er inne på meta-sporet, fikk jeg lyst til å skrive litt mer om bloggmediumet eller bloggersjangeren, alt ettersom. En blogg er vel på sett og vis både et medium og en sjanger, eller kanskje det bare kan sies slik, siden fenomenet fortsatt er relativt nytt. For det er klart, det finnes ulike måter å blogge på, det er ingen absolutt regel for hvordan en skal blogge eller hvor ofte en skal blogge (og det må vel også kunne sies å eksistere ulike bloggsjangre). Men det slo meg, etter at jeg hadde skrevet den forrige posten, at det på sett og vis skrider imot bloggingas vesen å annonsere neste bloggpost. Neste bloggpost skal vel helst være en overraskelse.

(mer…)

Skrive

onsdag, februar 6th, 2008

Jeg skriver ikke så ofte her, ikke daglig. Det er ikke fordi jeg ikke har noe å skrive om, men fordi det ikke er tid til å blogge så ofte med 3 relativt små barn (en på 1 år, en på 3 år og en på 9 år). Tidsklemma er svært reell, den er det, og de som måtte tro det er et medieskapt fenomen, får tro om igjen. Men jeg legger ikke ned denne bloggen selv om jeg ikke får skrevet så ofte, det har jeg allerede gjort en gang tidligere, så nå får jeg heller la bloggen stå og vente på meg. Den tåler det nok bedre enn om barna må vente på meg mens jeg blogger. Om mine lesere har tålmodighet til å vente er en annen sak. Men nå lover jeg i alle fall her og nå, at jeg snart skal skrive et lengre innlegg om tidsklemma, og ei avveiing mellom kontantstøtte og barnehage… Så ha tålmodighet kjære blogg, og kjære lesere! Jeg regner med at det i framtida vil komme bedre tider med mer tid til å skrive.

Hva sier du, fristet ikke temaet, skal jeg skrive om noe annet? Ja, ja, jeg kan vel skrive om noe annet også.

Til skrekk og advarsel

mandag, februar 6th, 2006

Den forrige bloggen min la jeg ned, og fjernet den etter hvert fra nettet. Det angrer jeg ikke på, for jeg tror jeg trengte en pause på det tidspunktet. Jeg hadde behov for å være analog da jeg ble gravid med Thomas, og seinere da jeg var hjemme med han. Det må ha vært steinalderkvinnen i meg som tok over og nektet å bry seg om annet enn basale behov.

Men det jeg angrer på, er at jeg lot domenenavnet forsvinne for meg, at jeg ikke betalte for det videre. Jeg tenkte at jeg ikke ville bruke det videre, og tenkte ikke på at noen andre kunne være interessert i det. Men det viste seg at det åpenbart er kommersielle interesser som snapper domenenavn som blir ledige, som har vært i bruk og som genererer et visst antall treff, for deretter å bruke dem til annonsesider. Tidligere blogg-sider må være spesielt populære. Jeg vet at det dessverre fortsatt ligger lenker til den gamle adressa mi på nettet. Men jeg lenker ikke til den gamle adressa mi her, for jeg vil helst at så få skal besøke den som overhodet mulig!

Strøtanker

søndag, oktober 23rd, 2005

Et lite tillegg til den forrige posten: Jeg fikk lyst til å blogge igjen, først og fremst fordi jeg ønsket å ha et sted å skrive. Noe pretensiøst prosjekt skal ikke dette være, men et sted å formulere noen strøtanker, om ikke annet sånn at jeg kan lese dem selv. Hvis andre vil lese orda her, så er det selvsagt tillatt. (Bare vær obs på at jeg kan være ironisk eller overdrive.)

Jeg er så heldig at Stian, min kjære mann, har laget meg ei bloggeløsning som gjør at jeg enkelt kan publisere noen ord, når jeg føler for det. En gang per dag, eller en gang i måneden, alt ettersom.

Velkommen på besøk hit, i ny og ne. :)

Tilbake igjen …

lørdag, oktober 22nd, 2005

Så var jeg tilbake her igjen! Nå har jeg ikke blogga på en 2 års tid, jeg husker ikke nøyaktig når jeg la ned den forrige bloggen min. Det var i alle fall før jeg ble gravid med Thomas, og han er nå 1 1/2 år. Det har vel hendt av og til at jeg har hatt lyst til å blogge, men stort sett har jeg vært så opptatt med andre ting. Det er tidkrevende å være mor til to, og samtidig være student og jobbe. Nå skal jeg ta meg tid til å blogge likevel, i alle fall av og til. Jeg regner med det blir en del fagrelatert – for jeg er den evige student, og har ennå ikke gjort ferdig hovedfaget mitt. Men jeg kan ikke love at det alltid blir superfaglig, vitenskapelig underbygd her, for først og fremst blir det mine teorier om verden det skal handle om her.