Image 01

Kulturskole

mars 24th, 2017 by Astrid

Forrige gang de rød-grønne overtok makten her i byen, lovte de å senke prisene på Kulturskole og sfo, noe de faktisk gjennomførte. Da vi fikk Høyre-styre igjen gikk selvfølgelig prisene på Kulturskole opp igjen. Men nå har Arbeiderpartiet, sv og rødt styrt i Tromsø ei god stund, uten at det denne gangen har skjedd noe med prisene på Kulturskole.

Prisene er skyhøye, og det er selvsagt kun de rikeste som da har råd til å sende barna sine på Kulturskole. Dette regner jeg med også Kulturskolen merker på rekrutteringa, for det er i alle fall blitt merkbart enklere å få plass. For å få inn penger sender de nå ut tilbud på e-post, og man er nødt til å takke aktivt nei til plassen, hvis man ikke ønsker den. De antar tydeligvis også at alle finleser alle e-poster man mottar. Jeg har nå fått regning i posten for et tilbud, jeg ikke hadde sett at vi hadde mottatt på e-post.

Man må også melde seg av før 1. des høsten før, ellers blir man tvunget til å betale for plassen, selv om barnet av ulike årsaker ikke ønsker å fortsatte. Det er ganske frustrerende å skulle betale for en plass man ikke benytter, når man ikke har så god råd. 

Det er ikke spesielt gøy å måtte betale nesten 6000 for 3 aktiviteter, når man er enslig mor med ikke spesielt god råd. Det er vel bare å innse at Kulturskole har blitt noe for de rikeste, selv om AP, SV og rødt sitter med makten i denne byen.

Det er også forferdelig synd, for de har et veldig godt tilbud, og alle de tre ungene mine har hatt stor glede av å delta på Kulturskolens tilbud opp i gjennom årene. Egentlig er dette et tilbud alle burde hatt mulighet til å benytte seg av.

Leave a Reply